e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Με την παρουσία του ΥΦΥΠΕΞ Άκη Γεροντόπουλου τα Εγκαίνια του Καθεδρικού Ναού των Ορθοδόξων στη Μοζαμβίκη / Συναντήσεις με Υπουργούς Εξωτερικών και Ανάπτυξης (16-17.02.2014)


















Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Άκης Γεροντόπουλος, παρέστη στα εγκαίνια του Ιερού Ναού Ταξιαρχών, που έγιναν την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου στην πρωτεύουσα της Μοζαμβίκης, Μαπούτο, από την Α.Θ.Μ. τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, Θεόδωρο Β'.

Παρουσία των Υπουργών Δικαιοσύνης, Πολιτισμού και Υγείας της Μοζαμβίκης, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας ευχαρίστησε τον κ. Γεροντόπουλο: "Χαίρομαι γιατί τήρησε την υπόσχεση που μου είχε δώσει όταν επισκέφθηκε την Αλεξάνδρεια πριν από λίγο καιρό, ότι θα βρίσκεται κοντά μας στη Μοζαμβίκη και μαζί θα εγκαινιάσουμε τον Ιερό Ναό Ταξιαρχών".

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών επεσήμανε: "Είναι τεράστιο το ιεραποστολικό έργο του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρου στην αφρικανική ήπειρο και θέλω, για άλλη μια φορά, να τον συγχαρώ. Χαίρομαι που βρίσκομαι σε αυτή την σημαντική στιγμή εδώ στη Μοζαμβίκη, κοντά στον Μακαριώτατο, τον Επίσκοπο Μοζαμβίκης Ιωάννη και τους Έλληνες που ζουν στην χώρα".


Σήμερα, Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου, ο κ. Γεροντόπουλος εγκαινίασε από κοινού με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας το νέο άμισθο Προξενείο της Ελλάδος στο Μαπούτο και, στη συνέχεια, συναντήθηκε με τον Υπουργό Εξωτερικών της Μοζαμβίκης, Oldemiro Balόi. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, συζητήθηκαν θέματα εθνικού ενδιαφέροντος, όπως η αλλαγή στάσης της Μοζαμβίκης στο Σκοπιανό, καθώς και οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και συμφωνήθηκε οι δυο χώρες να εξετάσουν το ενδεχόμενο υπογραφής συμφωνιών για συνεργασία σε τομείς όπως η ναυτιλία και ο πολιτισμός.

Τέλος, ο κ. Γεροντόπουλος είχε συνάντηση με τον Υπουργό Συντονισμού και Ανάπτυξης, Aiuba Cuereneia, ο οποίος ζήτησε συνεργασία και βοήθεια από την Ελλάδα, για την παροχή τεχνογνωσίας στον τουριστικό τομέα. Ο κ. Guereneia πρότεινε την υπογραφή συμφωνίας για προστασία των επενδύσεων και συμφώνησε θερμά με την πρόταση σύστασης κοινού Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου, καθώς και συνεργασίας των δύο χωρών στο ναυτιλιακό τομέα.

Πηγή: Υπουργείο Εξωτερικών






Δεν υπάρχουν σχόλια: