e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Οι Σπέτσες στο Μπανάτο, στο πλαίσιο προσκυνηματικής εκδρομής στη Ζάκυνθο

 Δειλινό Τετάρτης, 11ης Ιουνίου 2014, στον ναό της Παναγούλας Μπανάτου 






















Μια ομάδα τριάντα προσκυνητών εκδρομέων από το όμορφο και ιστορικό νησί των Σπετσών βρίσκεται αυτές τις ημέρες στη Ζάκυνθο, με επικεφαλής τον Εφημέριό τους Αρχιμανδρίτη Γρηγόριο Νανακούδη - Ιεροκήρυκα της Ι. Μητροπόλεως Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης. Χθες, βραδάκι της 11ης Ιουνίου 2014, κατέφθασαν στον ναό της Παναγούλας μας, εδώ στο Μπανάτο, για να προσκυνήσουν την εφέστια Εικόνα της Κυράς της Παναγούλας μας. 

Κατ' αρχήν εψάλη Μικρή Παράκληση προς την Παναγία, δεόμενοι όλοι υπέρ της ψυχοσωματικής υγείας εαυτών και αλλήλων, την οποία τέλεσε ο π. Γρηγόριος. Αμέσως μετά, ο Εφημέριος Μπανάτου π. Παναγιώτης Καποδίστριας (και με την ιδιότητά του ως Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου) καλωσόρισε τους φίλους εκδρομείς τόσο στο νησί, όσο και την ταπεινή Ενορία του Μπανάτου. Καλοδέχτηκε ιδιαίτερα τον π. Γρηγόριο, ο οποίος συγκαταλέγεται στους συνεργάτες του "Νυχθημερόν", δεδομένου ότι αποτυπώνει -σε μορφή χρονογραφικών ανταποκρίσεων- αξιοσημείωτα από την Αγία Πετρούπολη, όπου σπουδάζει ως υπότροφος της Ρωσικής Εκκλησίας. Εκ προσώπου, εξάλλου, του απουσιάζοντος Μητροπολίτου Ζακύνθου κ. Διονυσίου Δ΄, ο π. Παναγιώτης απηύθυνε σε όλους τις ευχές και ευλογίες του οικείου Ποιμενάρχου. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη σημαντικότητα που έχουν οι αλληλοεπισκέψεις μεταξύ των Ενοριών από άλλες Μητροπόλεις, μέσω των οποίων επιτυγχάνεται η γνωριμία των μελών του Κυριακού Σώματος, με ό,τι καλό και θεοτερπές αυτό συνεπάγεται! 

Τον λόγο πήρε ύστερα ο π. Γρηγόριος, ο οποίος ευχαρίστησε τόσο τον Σεβ. Ζακύνθου κ. Διονύσιο, όσο και τον Γεν. Αρχιερατικό Επίτροπο για την υποδοχή και στη Ζάκυνθο και στην Ενορία του Μπανάτου. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στη συνεργασία του με το πολυπεριοδικό του "Νυχθημερόν", αλλά και στις δράσεις του Κέντρου Λόγου Μπανάτου "Αληθώς", τις οποίες παρακολουθεί μέσω διαδικτύου. 

Πριν την αναχώρηση της ομάδας των επισκεπτών μας, έγινε ανταλλαγή πνευματικών εκδόσεων μεταξύ των ιερέων, ο δε π. Παναγιώτης διένειμε ζακυνθινές ευλογίες σε όλους!

Δεν υπάρχουν σχόλια: