e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Ποιος είναι ο Εψηφισμένος Επίσκοπος Μηδείας κ. Απόστολος (Κουφαλάκης)

Επιμέλεια: Νυχθημερόν 


Ο Αρχιμανδρίτης Απόστολος (κατά κόσμον Ευάγγελος) Κουφαλάκης -Εψηφισμένος ήδη βοηθός Επίσκοπος της Ι. Αρχιεπισκοπής Αμερικής, υπό τον τίτλο "Μηδείας"- γεννήθηκε στη Ρόδο, όπου και τελείωσε το Δημοτικό Σχολείο. Συνέχισε τις σπουδές του στην Εκκλησιαστική Σχολή της Πάτμου και το 1993 εκάρη Μοναχός, λαμβάνοντας το όνομα Απόστολος. Τον ίδιο χρόνο χειροτονήθηκε Διάκονος και το 1996 Πρεσβύτερος, από τον μακαριστό Μητροπολίτη Ρόδου Απόστολο. 

Φοίτησε στη Θεολογική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και το 2002 μετέβη στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής για μεταπτυχιακές σπουδές, στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Βοστώνης, απ’ όπου μάλιστα απέκτησε το 2004 Δίπλωμα Μάστερ. 

Στην διάρκεια των μεταπτυχιακών σπουδών του υπηρέτησε στις γύρω κοινότητες του Ευαγγελισμού στο Μπρόκτον, Αγίου Γεωργίου Σάουθμπριτζ και Αγίων Αναργύρων Μάλμπορο. Από το 2004 διετέλεσε προϊστάμενος του Καθεδρικού του Αγίου Δημητρίου Αστόριας και παράλληλα διευθυντής του Πολιτιστικού Κέντρου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, στην Αστόρια. Στα τέλη του 2011 ανέλαβε τα καθήκοντα του Πρωτοσυγκέλλου της Ι. Μητροπόλεως Αγίου Φραγκίσκου, θέση την οποία κατείχε μέχρι σήμερα, οπότε εξελέγη εν Φαναρίω Επίσκοπος!

Δεν υπάρχουν σχόλια: