e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

Λήγοντος του 2014...

 Εσπέρας 31ης Δεκεμβρίου 2014 εν Βανάτω 












Ξεθώριασε, λοιπόν, η 31η Δεκεμβρίου 2014... Οι ανωτέρω χαρακτηριστικές φωτογραφίες μας αποδίδουν την ατμόσφαιρα της μελαγχολίας, μαζί με τη βαρυχειμωνιά που ενέσκηψε στα πέριξ. Ως άνθρωποι εκκλησιαστικοί δεν δίνουμε τόση σημασία στο γύρισμα της χρονιάς. Απλώς θεωρούμε το μεταίχμιο αυτό ως μιαν επιπλέον ευκαιρία εσω-στροφής και αναζήτησης της χαμένης αθωότητάς μας, η οποία βρίσκεται κάπου βαθιά μας πολυτραυματισμένη

Αύριο το πρωί πάντως, στον ναό της Φανερωμένης μας, εδώ στο Μπανάτο, θα συμμετάσχουμε -όσοι πιστοί- στη θεία Λειτουργία για την Περιτομή του Κυρίου και τη μνήμη του Αγίου Βασιλείου. Στη συνέχεια θα ψαλεί η καθιερωμένη Δοξολογία επί τη απαρχή του Νέου Έτους. Στο τέλος, θα ευλογηθεί και θα κοπεί η παραδοσιακή Κουλούρα προς τιμήν των Ιεροψαλτών της Ενορίας μας, η οποία όμως θα διανεμηθεί και σε όσους εκκλησιασθούν. Εκείνος που θα του "πέσει" το "ηύρεμα" θα λάβει τα αναλογούντα δώρα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: