e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Η Παναγία η "ΒΑΡΘΑΛΑΜΙΟΤΗCΑ" επί τριήμερον στην Ενορία μας (27-29.3.2015)

Από το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο Μπανάτου ανακοινώνεται ότι από την ερχόμενη Παρασκευή, 27 Μαρτίου έως την Κυριακή, 29 Μαρτίου 2015, δηλαδή κατά την Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου στον ναό της Παναγούλας μας (ώρα 7 μ.μ.) και κατά την Θεία Λειτουργία της Κυριακής Ε΄ των Νηστειών στον ναό της Φανερωμένης μας, θα φιλοξενηθεί μια άγνωστη και παλαιή Εικόνα της Παναγίας, η οποία ανήκει πατροπαράδοτα σε ευσεβή Οικογένεια της Ζακύνθου και φέρει επιγεγραμμένη την ονομασία ΒΑΡΘΑΛΑΜΙΟΤΗCΑ

Η Οικογένεια, μετά από αίτημά μας ανταποκρίθηκε θετικά, ώστε κατά το ανωτέρω τριήμερο (27-29.3.2015) να εκτεθεί το ιερό Κειμήλιό τους στους Ναούς μας, για να δυνηθούν οι ενδιαφερόμενοι να την προσκυνήσουν! Σημειωτέον ότι η εν λόγω θεομητορική Εικόνα είναι η πρώτη φορά που "βγαίνει" από την οικογενειακή εστία όπου θησαυρίζεται! Όσοι πιστοί, προσέλθετε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: