e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 12 Μαΐου 2016

126.041.801,73 € από την Ελλαδική Εκκλησία προς αναξιοπαθούντες μέσα στο 2015


Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος ενημερώθηκε σήμερα περί του συντελεσθέντος φιλανθρωπικού έργου ανά την επικράτεια (πλην της Κρήτης και των Δωδεκανήσων, που ανήκουν σε άλλο εκκλησιαστικό καθεστώς) μέσα στο παρελθόν έτος 2015 κι έδωσε στην δημοσιότητα δελτίο τύπου, όπου αναγράφονται συνοπτικά οι παροχές της Ελλαδικής Εκκλησίας προς τους αναξιοπαθούντες συνανθρώπους μας. Διαβάζουμε συγκεκριμένα: 

"[...] Ενημερώθηκε από τη Συνοδική Επιτροπή επί της Κοινωνικής Προνοίας και Ευποιΐας περί του Απολογισμού των Δαπανών για την Φιλανθρωπική Διακονία κατά το έτος 2015, υπό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος. Το δαπανηθέν ποσό είναι 126.041.801,73 € και καλύπτει όλες τις σιτιστικές ανάγκες ως και τα λειτουργικά έξοδα των Ιδρυμάτων της Εκκλησίας της Ελλάδος. 

Επίσης κατατέθηκε ο ακόλουθος ενδεικτικός πίνακας δομών στην Εκκλησία της Ελλάδος δια το έτος 2015:

Διαβάστε το σχετικό πίνακα με τα δεδομένα, ΕΔΩ!"

Δεν υπάρχουν σχόλια: