e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

Στιγμές από την Πατριαρχική Λειτουργία των Σέρβων στη Μονή Γωνιάς (22.6.2016) [video]












Στο καθολικό της Ιεράς Πατριαρχικής Μονής Οδηγητρίας Γωνιάς, Κολυμβάρι, τέλεσε Πατριαρχική Θεία Λειτουργία ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Σερβίας κ. Ειρηναίος, μετά του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Αχρίδος κ. Ιωάννου ως και Αρχιερέων, Κληρικών της Αγιωτάτης Εκκλησίας Σερβίας. 

Εις την Θεία Λειτουργία συμπροσευχήθηκαν ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ.Βαρθολομαίος ως και έτεροι Προκαθήμενοι, εκ των Αγιωτάτων Ορθοδόξων Αυτοκεφάλων Εκκλησιών και πολλά μέλη, Αρχιερείς, εκ των Αντιπροσωπειών που λαμβάνουν μέρος εις την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο, η οποία πραγματοποιείται τις ημέρες αυτές εις την Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης.

 Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Σερβίας κ. Ειρηναίος εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατρίαρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, ευχόμενος ευόδωση των εργασιών, αναφερόμενος και εις το πρόσωπο του Σεβ. Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου, ως τοπικού Επισκόπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: