e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

Το ετήσιο Μνημόσυνο Γερασίμου του Μητροπολίτου Κεφαλληνίας και η χειροτονία εις Διάκονον του πνευματικού τέκνου του Γερασίμου Μοναχού

Πηγή: inKefalonia.gr | φωτογραφίες: Μαρία Κουρκουμέλη | βίντεο: Γιάννα Κουλουμπή


Μεγάλη μέρα η σημερινή για την τοπική εκκλησία του νησιού μας, καθώς τελέσθηκε το ετήσιο μνημόσυνο του Μακαρστού μας Μητροπολίτη Γερασίμου Φωκά, καθώς και η χειροτονία του Γερασίμου (κατά κόσμον Αποστόλη Χαραλαμπάτου). Σε κλίμα συγκίνησης το ετήσιο μνημόσυνο του Μακαριστού Μητροπολίτη Γερασίμου Φωκά και η χειροτονία του Γερασίμου. Από νωρίς το πρωί πλήθος πιστών και ιερέων κατέκλυσαν την μεγάλη εκκλησία του Αγίου Γερασίμου στα Ομαλά, όπου πραγματοποιήθηκε το μνημόσυνο, παρουσία 4 Μητροπολιτών, για τους 12 μήνες που έφυγε από κοντά μας ο αγαπημένος μας Μητροπολίτης κυρός Γεράσιμος. Παρών φυσικά ήταν και ο αδελφός του Γερασίμου Φωκά, κος Αθανάσιος Φωκάς με την σύζυγό του. 

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας και μέσα σε κλίμα έντονης συγκίνησης τελέσθηκε και η εις Διάκονον χειροτονία του Γερασίμου απο τον Μητροπολίτη Κεφαλληνίας Δημήτριο, ο οποίος κατάγεται από χωριό των Βλαχάτων και υπήρξε πνευματικό παιδί του κ. Γερασίμου Φωκά εδώ και πολλά χρόνια. Μέσα σε συγκινητικό και πανηγυρικό κλίμα το πλήθος φώναζε: ΑΞΙΟΣ! Μια μεγάλη στιγμή για τον ίδιο και την οικογένεια που ήταν εκεί, δίπλα του για να τον στηρίξει και να το ευχηθεί, αλλά και για όλους εμάς που τον γνωρίζουμε και του ευχόμαστε ολόψυχα να είναι πάντα Άξιος. Συμβουλευτικές και πολύτιμες, αλλά και με περίσσια αγάπη ήταν οι πατρικές συμβουλές του Σεβασμιωτάτου κ. Δημητρίου προς τον νεοχειροτονημένο, να μην περιπέσει κυρίως στους πειρασμούς της υπερηφάνειας αλλά και σε άλλους πειρασμούς. 

Το παρών έδωσαν ο Δήμαρχος, Αλέξανδρος Παρίσης, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Θεόφιλος Μιχαλάτος, η Αστυνομική διεύθυνση Κεφαλονιάς και πλήθος Δημοτικών και τοπικών συμβούλων. 
































































Δεν υπάρχουν σχόλια: