e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 2 Ιουλίου 2016

Δίχρονο Μνημόσυνο Μητροπολίτου Παντελεήμονος Μπεζενίτου (+2.7.2014) στη Μονή Εισοδίων της Θεοτόκου Ωρωπού, όπου ο τάφος του


Επί τη σημερινή συμπληρώσει δύο ετών από την κοίμηση του μακαριστού Μητροπολίτου Παντελεήμονος Μπεζενίτου (+2.7.2014) πραγματοποιήθηκε Επιμνημόσυνη Θεία Λειτουργία στην Μονή Εισοδίων της Θεοτόκου Ωρωπού, όπου μάλιστα έχει ταφεί ο Γέροντας. Τη θ. Λειτουργία τέλεσε ο Οικονόμος Πέτρος Θεοδοσίου, ο οποίος συμπαραστεκόταν στον αοίδιμο Μητροπολίτη κατά τα τελευταία χρόνια των δοκιμασιών του, ενώ παρέστησαν συμπροσευχόμενοι και άλλοι ιερείς, όπως και οι οσιώτατες Μοναχές της Αδελφότητας. Ακολούθησε τρισάγιο επί του τάφου, όπου όλοι απόθεσαν την προσευχή τους για την ανάπαυση της ψυχής του Μεταστάντος.  




























Δεν υπάρχουν σχόλια: