e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016

Ο Αγιασμός για την έναρξη μαθημάτων Ιεροψαλτικής στη Μητρόπολη Ζακύνθου
















Σήμερα το εσπέρας, 3 Οκτωβρίου 2016, έγινε ο Αγιασμός για την έναρξη των μαθημάτων της Σχολής Εκκλησιαστικής Μουσικής (βυζαντινού ύφους και ζακυνθινού ιδιώματος), η οποία ανοίγει τις πύλες της στη Μητρόπολη Ζακύνθου, για να δεχθεί επίδοξους ή παλαιότερους Ιεροψάλτες, εκπαιδεύοντάς τους στην ιερή τέχνη του αναμέλπειν ύμνους προς τον Θεό. 

Η προσπάθεια τελεί υπό την ευλογία του οικείου Μητροπολίτου Σεβ. Ζακύνθου κ. Διονυσίου Δ΄, θα διαθέτει δύο τμήματα (αρχαρίων και προχωρημένων), ήδη έχουν εγγραφεί περί τους τριάντα (30) σπουδαστές και πρόκειται να διδάσκει ο κ. Ιωάννης Κλάδης, πτυχιούχος Μουσικής και Ιεροψάλτης του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου των Ξένων. 

Τον Αγιασμό τέλεσε ο Ηγούμενος της Μονής Στροφάδων και Αγίου Διονυσίου εν Ζακύνθω Αρχιμανδρίτης Διονύσιος Λιβέρης, στο Αρχονταρίκι της εν λόγω Μονής, όπου μάλιστα θα γίνονται τα μαθήματα της Σχολής. Παρών ήταν ο Σεβ. Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος, εκ προσώπου του απουσιάζοντος οικείου Μητροπολίτου. 

Ευχόμαστε ολόθερμα η Σχολή να επιτύχει τους στόχους της και να αποδώσει εύχυμους καρπούς!

[Κείμενο: π. Π. Καποδίστριας | Φωτογραφίες: Μάριος Μπενίσης]


Δεν υπάρχουν σχόλια: