e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 16 Απριλίου 2017

Τα αναστάσιμα 2017 στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας

Το βράδυ του Μ. Σαββάτου ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρος Β΄ προεξήρχε της Τελετής της Αναστάσεως και της Πασχαλινής Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αλεξανδρείας. Αξίζει να σημειωθεί πως κατά την διάρκεια της Τελετής της Ανάστασης παρευρέθηκε, για πρώτη φορά, εκπρόσωπος της Α.Ε. του Προέδρου της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου κ. Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι, ο Στρατηγός κ. Άσραφ Ζουγλούλ, καθώς και το σύνολο της Ελληνικής παροικίας και πολλοί Ρώσοι και Αραβόφωνοι πιστοί. 

 Την Κυριακή του Πάσχα ο Μακαριώτατος εχοροστάτησε κατά τον Εσπερινό της Αγάπης στον Ιερό Πατριαρχικό Ναό Οσίου Σάββα του Ηγιασμένου Αλεξανδρείας με την συμμετοχή του Ιερού Κλήρου της Μεγάλης Πόλεως. 

Εν συνεχεία, ο Μακαριώτατος επισκέφθηκε τους περιθαλπομένους γέροντες στο Γηροκομείο της Ε.Κ.Α., ευλογώντας το πασχάλιο γεύμα και μοιράζοντάς τους πασχαλινά αυγά και δώρα. 

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ:




















































Δεν υπάρχουν σχόλια: