e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

Χειροτονείται Πρεσβύτερος ο Διάκονος Δημήτριος Αποστολόπουλος


Την ερχόμενη Δευτέρα, εορτή του Αγίου Πνεύματος (5 Ιουνίου 2017) πανηγυρίζει ο εν τη πόλει Ζακύνθου περικαλλής Ναός της Αγίας Τριάδος. Στην Ευχαριστιακή Σύναξη της εν λόγω πανηγύρεως θα προεξάρχει ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Διονύσιος Δ΄, ο οποίος μάλιστα θα χειροτονήσει στον βαθμό του Πρεσβυτέρου τον μέχρι τούδε Διάκονο Δημήτριο Αποστολόπουλο

Ο π. Δημήτριος ήταν μέχρι τώρα Διάκονος του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου των Ξένων πόλεως Ζακύνθου και παλαιότερα διακόνησε στους Ναούς του Μπανάτου. Διακρίνεται για την ταπεινοφροσύνη, την ιεροπρέπεια και το ειλικρινές χαμόγελό του, ο δε οικείος Επίσκοπος και σύνολη η Ι. Μητρόπολη Ζακύνθου ευελπιστούν να αποκτήσουν στο πρόσωπό του έναν ακόμη καλό και αφοσιωμένο στο καθήκον του ιερέα. Είναι έγγαμος και μόλις πριν λίγες ημέρες η Διακόνισσα Σταυρούλα έφερε στον κόσμο το πρώτο τέκνο τους, ένα χαριτωμένο γιο.

Ο χειροτονηθησόμενος θα αναλάβει ιερατικώς την Ενορία του χωριού Τραγάκι Ζακύνθου, όπου και μόνιμα από ετών κατοικεί. 

π. Π. Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: