e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 18 Ιουνίου 2017

10ετία Αρχιερατείας Επισκόπου Στοβίων και Τοποτηρητού Στρώμνιτσας κ. Δαβίδ


















Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Στοβίων και Τοποτηρητής Στρώμνιτσας κ. Δαβίδ (ο οποίος χειροτονήθηκε Επίσκοπος στις 17 Ιουνίου 2007), στις 18 Ιουνίου 2017, εόρτασε τη δεκαετή επέτειο της χειροτονίας του.
  
Με την ευκαιρία αυτή, στην Ιερά Μονή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, πλησίον των Σκοπίων, τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αχρίδος και Μητροπολίτου Σκοπίων κ.κ. Ιωάννου. Συλλειτούργησαν οι Επίσκοποι Μπρεγκαλνίτσης και Τοποτηρητής Μπίτολας κ. Μάρκος και Στοβίων και Τοποτηρητής Στρώμνιτσας κ. Δαβίδ, καθώς και ιερείς της Αρχιεπισκοπής.
  
Μετά την ανάγνωση του Ευαγγελίου, με μια εμπνευσμένη ομιλία στο συγκεντρωμένο πλήθος, απευθύνθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αχρίδος κ.κ. Ιωάννης, συγχαίροντας τον Επίσκοπο Στοβίων κ. Δαβίδ για την 10ετή επέτειο της εις επίσκοπον χειροτονίας του. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Αρχιεπίσκοπος Αχρίδος κ.κ. Ιωάννης χάρισε στον Επίσκοπο Στοβίων κ. Δαβίδ ένα εγκόλπιο, και μετά μίλησε καταλλήλως ο Επίσκοπος Στοβίων κ. Δαβίδ ευχαριστώντας τους αγίους Αρχιερείς και τους πιστούς που προσήλθαν για να εκφράσουν τις ευχές τους.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας προσφέρθηκε κέρασμα σε όλους τους πιστούς. Στο τέλος παρουσιάστηκε πρόγραμμα με παραδοσιακά τραγούδια, με συνοδεία από μουσικά όργανα καβάλ.

Information Service of the Orthodox Ohrid Archbishopric

Δεν υπάρχουν σχόλια: