e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 25 Ιουνίου 2017

Η Κυριακή Γ΄ Ματθαίου 2017 εν Βανάτω της Ζακύνθου


Το εκκλησιαστικό γεγονός της σημερινής Κυριακής Γ΄ Ματθαίου, 25ης Ιουνίου 2017, όσον αφορά στην Ενορία μας, συνέβη στον Ναό της Παναγούλας Μπανάτου. 
     Εξαιτίας του Μνημοσύνου τριών μακαριστών συγχωριανών μας (του Πρωτοψάλτου και Μεγάλου Ευεργέτου μας Παναγιώτου Δ. Στραβοπόδη, της Δημητρίας Ζαρκάδη και του 28χρονου Επαμεινώνδα Δ. Ζήβα) πλήθος Ζακυνθίων συνέρρευσε για να τιμήσει τη μνήμη τους, συλλυπούμενοι τους οικείους τους. 
     Ο λειτουργός Εφημέριος π. Παναγιώτης Καποδίστριας ομίλησε περί της χρείας ολιγάρκειας στην καθημερινότητά μας ως μεθόδου διάσωσής μας από την κοινωνικο-οικονομική κρίση, την οποία βιώνουμε οι νεοΈλληνες. Έψαλαν, κατά το ζακύνθιο μουσικό ύφος, οι Ιεροψάλτες του Ναού, συμπαραστατούμενοι και από έκτακτους βοηθούς Ψάλτες.


































Δεν υπάρχουν σχόλια: