e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 6 Αυγούστου 2017

Η εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος 2017 στον πλωτό παράδεισο των Στροφάδων Νήσων


Πρωί Κυριακής, 6ης Αυγούστου 2017, στα Στροφάδια, λειτουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δωδώνης κ. Χρυσοστόμου
      Κατ' αυτή την εορτή πανηγύριζε ανέκαθεν η περιώνυμη Μονή και γι' αυτό, στα νεότερα χρόνια, ο μύστης της τοπικής εκκλησιαστικής παράδοσης Μητροπολίτης Δωδώνης, επικεφαλής μικρής ομάδας Ζακυνθίων, ταξιδεύει στον πλωτό παράδεισο των Στροφάδων, για να μην μείνει αλειτούργητος ο ιερός αυτός τόπος κατά την ημέρα της εορτής. 
     Στο τέλος της θείας Λειτουργίας εψάλη Τρισάγιο για την ανάπαυση της ψυχής του προσφάτως κοιμηθέντος Ιερομονάχου Γρηγορίου, του τελευταίου μοναστή-ασκητή των Στροφάδων. 
     Και πλέον εγείρεται αδυσώπητο το ερώτημα: Ποιος Ιερομόναχος ή Μοναχός θα συμπληρώσει το κενό του π. Γρηγορίου;;; Και ποιο κράτος ή φορέας θα ενδιαφερθεί για την αποκατάσταση του Καστρομονάστηρου των Παλαιολόγων;;; 

Φωτορεπορτάζ: Fabrizio Polacco, τον οποίο ευχαριστούμε θερμά για την ευγένειά του να μάς πλουτίσει με τις όμορφες φωτογραφίες του.


















Δεν υπάρχουν σχόλια: