e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017

Η Κυριακή ΙΓ΄ Λουκά 2017, με προεόρτια του Αγίου Νεοϊερομάρτυρος Φιλουμένου, εν Βανάτω της Ζακύνθου






Πρωί Κυριακής ΙΓ΄ Λουκά, 26ης Νοεμβρίου 2017,στον Ναό της Παναγούλας Μπανάτου. Εκεί, η σημερινή Ευχαριστιακή Σύναξη αφορούσε, όχι μόνο στον Όσιο Στυλιανό τον Παφλαγόνα και τον Όσιο Νίκωνα τον Μετανοείτε, αλλά κυρίως και προεορτίως στον Άγιο Νεοϊερομάρτυρα Φιλούμενο, εικόνα του οποίου φυλάσσεται στον Ναό, όπως και απότμημα του τιμίου δέρματός Του, κτήμα του Εφημερίου. 
     Κατά την θεία Λειτουργία ο π. Παναγιώτης Καποδίστριας αναφέρθηκε στο στερρό φρόνημα του Αγίου Φιλουμένου, ο οποίος έμεινε αμετακίνητος μέχρι σφαγιασμού στην έπαλξη του Φρέατος του Ιακώβ, όταν φανατικοί Εβραίοι τον απείλησαν ότι θα τον θανατώσουν, εάν δεν αποχωρήσει από τη Μονή. Εκείνος παρέμεινε και τούτο πλήρωσε με το αίμα Του.
     Προ της απολύσεως εκκλησιάστηκε μια νεογέννητη Ενορίτισσα, θυγατέρα καλών συνενοριτών μας, του Νίκου και της Ειρήνης Κοντονή. Όλοι τους ευχήθηκαν καλά βαφτίσια!  
























































Δεν υπάρχουν σχόλια: