e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017

Τιμάμε αύριο (26/11) προεορτίως τον άγιο Νεοϊερομάρτυρα Φιλούμενο τον Αγιοταφίτη




Η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά κάθε 29η Νοεμβρίου την μνήμη ενός νέου Ιερομάρτυρατου αγίου Φιλουμένου, ο οποίος βρήκε φρικτό θάνατο από φανατικούς Εβραίους παρά το Φρέαρ του Ιακώβ, στις 29 Νοεμβρίου 1979. 

Εμείς, εδώ στο Μπανάτο της Ζακύνθου, τιμάμε δεόντως τον νέο Μάρτυρα του Θεού, καθώς κατέχουμε -αμέσως μετά την ανακομιδή των λειψάνων Του- ένα απότμημα του δέρματός Του και εσχάτως εκφραστικότατο Εικόνισμα της ηγιασμένης μορφής Του, χερσί του εν Αθήναις εγκρατούς αγιογράφου κ. Αναργύρου Σκαλιώτη, το οποίο προσέφεραν -ως σεβαστική δωρεά- Ενορίτες μας. 

Έτσι αύριο Κυριακή26η Νοεμβρίου τ.έ, στον Ναό της Παναγούλας Μπανάτου, θα τιμήσουμε σεμνοπρεπώς την πανσέβαστη μνήμη του.

Καλούμε, λοιπόν, τους φιλομάρτυρες να προσέλθουν, ώστε να λάβουν την ευλογία του Νεοϊερομάρτυρος εκ του πλησίον!

Δεν υπάρχουν σχόλια: