e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017

Αρχιερατική Χοροστασία σε Παράκληση προς την Παναγία εν Βανάτω της Ζακύνθου


Δειλινό Τρίτης, 21ης Νοεμβρίου 2017, εορτής των σεπτών Εισοδίων της Θεομήτορος, στον πανηγυρίζοντα Ναό της Φανερωμένης Μπανάτου, εψάλη -κατά το Πρόγραμμα- Μικρός Παρακλητικός Κανόνας προς την Χάρη Της, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ζακύνθου κ. Διονυσίου Δ΄
     Έλαβαν μέρος, πλαισιώνοντας τον οικείο Εφημέριο π. Παναγιώτη Καποδίστρια, ο Πρωτοπρεσβύτερος Χαράλαμπος Κυπριώτης, Εφημέριος Ι. Ν. Θείας Αναλήψεως και Αγίων Τεσσαράκοντα πόλεως Ζακύνθου και ο Πρεσβύτερος Αντώνιος Καλόφωνος, Εφημέριος Μουζακίου Ζακύνθου. 
     Τον θείο λόγο κήρυξε απ' άμβωνος ο Ποιμενάρχης, αναφερθείς σεβαστικώς προς το υπέροχο πρόσωπο της Μητέρας του Θεού, ενώπιον της Οποίας κλίνουν γόνυ όλοι οι αιώνες και όλες οι γενεές. 
     Μετά την Παράκληση προσφέρθηκε, εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, εόρτιο κέρασμα σε εστιατόριο εντός της Ενορίας.
     Έτσι έληξε αισίως, με αναπεπταμένο τον νου και ζεσταμένη την καρδιά, το εξαγγελθέν Θεομητορικό Τριήμερο στο Μπανάτο της Ζακύνθου, μια παναγιοφρούρητη Ενορία, όπου -συν Θεώ- υφίστανται πέντε ιερές στέγες προς τιμήν της Παναγίας
[Φωτορεπορτάζ: Ιωάννης Πορφύριος Καποδίστριας]





























































Δεν υπάρχουν σχόλια: