e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου 2017

Χριστούγεννα 2017 στον Καθεδρικό Ναό του Αγ. Δημητρίου Pointe-Noire | Κονγκό-Μπραζαβίλ


















Με κατάνυξη και πνευματική ευφορία εορτάσθηκε η Γέννηση του Θεανθρώπου σε όλες της Ενοριακές Κοινότητες του Κονγκό-Μπραζαβίλ.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ.Παντελεήμων ετέλεσε τα μεσάνυχτα προς 25η Δεκεμβρίου 2017 την θ. Λειτουργία στον προσωρινό Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Δημητρίου Pointe-Noire, κατά την οποία ανέγνωσε την Πατριαρχική Εγκύκλιο των Χριστουγέννων του Προκαθημένου της Αλεξανδρινής Εκκλησίας, Μακ. κ. Θεοδώρου Β’.

Επίσης, ευλόγησε και προσέφερε στον ανεγειρόμενο παρακειμένως παμμεγέθη Ιερό Καθεδρικό Ναό μία νέα καμπάνα, η οποία αποτελεί δωρεά της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας Αγίου Όρους.

Τέλος, η επίσκεψη-έκπληξη του «Papa Noël» σκόρπισε χαρά στα μικρά παιδιά, αφού τους προσέφερε δώρα (καινούρια ρούχα και παιχνίδια) που ο Σεβασμιώτατος εξασφάλισε με την ευεργετική συναρωγή Ελλήνων αδελφών. Ακολούθησε εόρτια σύναξη των πιστών στον περίβολο του Ιερού Ναού υπό τους ήχους των παραδοσιακών μουσικών οργάνων.

Την θ. Λειτουργία και τις εόρτιες εκδηλώσεις εκάλυψε η κρατική τηλεόραση του Κονγκό-Μπραζαβίλ (Tele-Congo).

Δεν υπάρχουν σχόλια: