e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018

"Τα πάθη τα σεπτά". Μεγαλοβδομαδιάτικη εκδήλωση στο Μπελούσι Ζακύνθου [φωτογραφίες + ενδεικτικό video]

Απόψε, Παρασκευή προ του Λαζάρου, 30ή Μαρτίου 2018, στον περικαλλή Ενοριακό Ναό της Αγίας Παρασκευής Μπελουσιού (ή Κυψέλης) Ζακύνθου, πραγματοποιήθηκε επιτυχώς εκδήλωση με γενικό τίτλο "Τα πάθη τα σεπτά"
     Παρέστησαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Διονύσιος Δ΄, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος π. Παναγιώτης Καποδίστριας, Ιερείς των πέριξ Ενοριών, ο Αντιδήμαρχος περιοχής Αρκαδίων κ. Ιωάννης Κόκλας, ο Πρόεδρος του χωριού και ικανός αριθμός ακροατών. 
     Σύμφωνα με το πρόγραμμα Χορός Ιεροψαλτών της Ζακύνθου, μαζί με τη Χορωδία του Ναού Θείας Αναλήψεως και Αγ. Τεσσαράκοντα πόλεως Ζακύνθου, υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου κ. Διονυσίου Πόθου, απέδωσαν μεγαλοβδομαδιάτικα ψάλματα εκ του κατανυκτικού Τριωδίου, όπως και το Δοξαστικό της Αναστάσεως. Προσφωνήματα καλωσορίσματος έκαναν ο Εφημέριος Αρχιμανδρίτης Αναστάσιος Στεργιώτης και ο Ιεροψάλτης της Ενορίας κ. Λάμπρος Κόκλας. 
     Ακολούθησε δείπνο με νηστίσιμα στην αίθουσα του Πολτιστικού Συλλόγου του χωριού "Κεφαλόβρυσος", το οποίο ευγενώς ετοίμασαν τα δραστήρια μέλη του.
[Φωτογραφίες + video: π. Ανδρόνικος Αγαλιανός και π. Π. Κ.]






















Δεν υπάρχουν σχόλια: