e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 1 Ιουλίου 2018

Κυριακή, 1.7.2018, εν Βανάτω Ζακύνθου, με Τρισάγιο εις μνήμην Παντελεήμονος Αρχιερέως Μπεζενίτη (+2014) και Παναγιώτου Ιερέως Σπουργίτη (+2015)


Πρωί της Κυριακής Ε΄ Ματθαίου, 1ης Ιουλίου 2018, εορτή των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού, η Ευχαριστιακή Σύναξη της Ενορίας μας πραγματοποιήθηκε στον Ναό της Παναγούλας Μπανάτου, λειτουργούντος του Εφημερίου π. Παναγιώτη Καποδίστρια και ψαλλόντων των Ιεροψαλτών κ.κ. Δημητρίου Κάνδηλα, Ιωάννου Κλάδη και Σπυρίδωνος Σαρατσένου. 
     Στο τέλος έγινε ο Αγιασμός για την πρώτη του μηνός, καθώς επίσης Τρισάγιο για την ανάπαυση των ψυχών: α) Παντελεήμονος Αρχιερέως Μπεζενίτη, του από Ζακύνθου και Αττικής, επί τη συμπληρώσει τετραετίας από την εκδημία του και β) Παναγιώτου Ιερέως Σπουργίτη, Εφημερίου του Μητροπολιτικού Ναού Ζακύνθου, επί τη συμπληρώσει τριετίας από την εκδημία του. 
     Ο οικείος Εφημέριος ομίλησε δι' ολίγων προς το εκκλησίασμα για την προσωπικότητα των μνημονευομένων και την πανθομολογούμενη προσφορά τους στην τοπική Εκκλησία της Ζακύνθου. 














































 ΟΙ ΜΝΗΜΟΝΕΥΘΕΝΤΕΣ ΚΛΗΡΙΚΟΙ
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ ΜΠΕΖΕΝΙΤΗΣ (+2014)

ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΟΥΡΓΙΤΗΣ (+2015)

Δεν υπάρχουν σχόλια: