e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018

Η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940, υπό τον Μητροπολίτη Ζακύνθου Διονύσιο, στην πόλη της Ζακύνθου






















Χωρίς την καθιερωμένη μαθητική παρέλαση, η οποία ματαιώθηκε με σύμφωνη γνώμη όλων των αρμόδιων φορέων, στα πλαίσια του σχεδιασμού των μετασεισμικών εξελίξεων, ολοκληρώθηκαν φέτος οι εορταστικές εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση εβδομήντα οκτώ χρόνων από την επίθεση των Ιταλών κατά της Ελλάδας και του “ΟΧΙ” του ελληνικού λαού στην παράδοση της χώρας και του Αλβανικού Έπους.

Δοξολογία…

Σήμερα, ημέρα της επετείου, με την ανατολή του ηλίου, έγινε έπαρση της σημαίας στο ιστορικό φρούριο της πόλης και η Φιλαρμονική περιήλθε τις πλατείες και τις οδούς, παιανίζοντας εμβατήρια.

Στις 10.30 π.μ. τελέστηκε στο Μητροπολιτικό Ναό, πανηγυρική Δοξολογία, στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Διονύσιος. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο διευθυντής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σταυρος Αμπελάς εστιάζοντας στα επίκαιρα μηνύματα του Έπους του 1940 και παράλληλα βάζοντας ερωτήματα προβληματισμού γα το χθες και το σήμερα.

Κατάθεση στεφάνων

Μετά τη δοξολογία, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στο χώρο μπροστά από το Ηρώο των Πεσόντων, στη μνήμη αυτών που έπεσαν στους εθνικούς μας αγώνες και έγινε κατάθεση στεφανιών από τις Αρχές, τις εφεδροπολεμιστικές και τις αναγνωρισμένες αντιστασιακές οργανώσεις.

Στη συνέχεια ο Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου Λευτέρης Νιοτόπουλος δέχθηκε στο Μέγαρο του Διοικητηρίου, τις Αρχές και το λαό.

[πηγή: ΗΜΕΡΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ]

Δεν υπάρχουν σχόλια: