e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019

Η γη της Μονής Βουλκάνου δέχτηκε τον Προηγούμενό της Αρχιμανδρίτη Πανάρετο Γεωργόπουλο

Χριστός σε ἀναπαύσοι ἐν χώρᾳ ζώντων, καὶ πύλας Παραδείσου ἀνοίξοι  σοι καὶ βασιλείας δείξοι πολίτην καὶ ἄφεσίν σοι δῴη ὧν ἥμαρτες ἐν βίῳ φιλόχριστε.


















Μετά θλίψεως και επ’ ελπίδι αναστάσεως αγγέλθηκε η προς Κύριον εκδημία του αρχιμανδρίτου Παναρέτου Γεωργοπούλου αδελφού εκ κουράς και προηγουμένου της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου Βουλκάνου.

Η νεκρώσιμος ακολουθία ψάλθηκε τήν Κυριακήν 13ην Ιανουαρίου 2019 καί ωραν 1ην μεταμεσημβρινήν εις τον Ιερόν Ναόν Κοιμήσεως της Θεοτόκου της ως άνω Ι. Μονής Βουλκάνου.

Ο κατά κόσμον Αλέξανδρος Γεωργόπουλος, γεννήθηκε στο Νησί το έτος 1951. Εκάρη μοναχός το 1979 στην Ιερά Μονή Βουλκάνου από το μακαριστό Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο Θέμελη.

Υπό του ιδίου χειροτονήθηκε διάκονος και πρεσβύτερος το 1980, ενώ το 1987 χειροθετήθηκε  αρχιμανδρίτης και το 1992 πνευματικός - εξομολόγος. Διετέλεσε καθηγούμενός της ως άνω Ιεράς Μονής από το 1980 έως το 2007, οπότε παραιτήθηκε.

Διορίστηκε εφημέριος της ενορίας Αγίου Γεωργίου Πετραλώνων από το 1981 μέχρι το 2011, όπου και παραιτήθηκε από την ενεργό εφημεριακή υπηρεσία για λόγους υγείας. Επίσης, Ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομος εξέφρασε την βαθεία θλίψη του για την εκδημία του εν λόγω ιερομονάχου, δεόμενος υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του.

ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ: Στη νεκρώσιμη ακολουθία παρέστησαν οι μητροπολίτες  Μεσσηνίας κ. κ. Χρυσόστομος, Σταγών και Μετεώρων κ.κ. Θεόκλητος, δεκάδες κληρικοί, ο πρώην υπουργός  εθνικής άμυνας Γιάννης Λαμπρόπουλος, ο τ. Βουλευτής της Ν.Δ. Δημήτρης Σαμπαζιώτης, ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Τσώνης, ο τ. δήμαρχος Στάθης Αναστασόπουλος, οι αντιδήμαρχοι Μεσσήνης Κώστας  Γεωργακόπουλος και Γωγώ Παναγοπούλου, πρώην Γιώργος Αθανασόπουλος και Τάσος Ηλιόπουλος, αντιδήμαρχος Μελιγαλά  Οιχαλίας Γιάννης Ηλιόπουλος,  Καλαμάτας Γιώργος Φάββας, η πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Βαλύρας Γεωργία Δημητρακοπούλου, σύσσωμο το διοικητικό συμβούλιο του Παμίσου με τον γραμματέα του Παναγιώτη Τσέρτο, ο Νίκος Ρούτσης μέλος του ΔΣ της ΕΠΣΜεσσηνίας, και πλήθος κόσμου από τα χωριά της Ιθώμης και την ευρύτερη περιοχή της Μεσσήνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: