e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2019

Συνάντηση γνωριμίας του νέου Μητροπολίτου Αξώμης Δανιήλ με τον Πατριάρχη Αιθιοπίας Ματθία


Σήμερα, 8 Φεβρουαρίου 2019, ο Σεβ. Μητροπολίτης Αξώμης κ. Δανιήλ, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτη Χρυσόστομο Χρυσόστομο, πραγματοποίησε επίσκεψη στην Έδρα του Αιθιοπικού Πατριαρχείου στην Αδδίς Αμπάμπα, προκειμένου να συναντηθεί με την Α.Α., τον Πατριάρχη της Αιθιοπικής Εκκλησίας κ.κ. Ματθία.

Ο Μητροπολίτης κ. Δανιήλ μετέφερε τις αδελφικές ευχές και την εν Χριστώ αγάπη του Μακ. Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β΄, προς τον Αιθίοπα Προκαθήμενο. 

Στη συνέχεια, του ανακοίνωσε την έλευση του Αλεξανδρινού Προκαθημένου στην Αιθιοπία (2-5 Μαρτίου 2019), με αφορμή την τέλεση της Ενθρονίσεώς του, επιδίδοντας επίσημη πρόσκληση.

Ο Προκαθήμενος κ. Ματθίας υποδέχθηκε θερμά τον νέο Μητροπολίτη κ. Δανιήλ, εκφράζοντας τόσο την προσωπική του χαρά όσο και της Αιθιοπικής Εκκλησίας, για την έλευση του Σεβασμιωτάτου, ενώ εξέφρασε θερμότατες ευχές αγάπης προς τον Αλεξανδρινό Προκαθήμενο κ.κ. Θεόδωρο.

Στο τέλος της συνομιλίας, ο κ. Δανιήλ προσέφερε προς τον Πατριάρχη κ. Ματθία αρχιερατικό εγκόλπιο και ράβδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: