e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019

Αρχιερατική Λειτουργία στο Αγρίνιο προς τιμήν του Αγίου Διονυσίου του εν Ζακύνθω


Ως γνωστόν, από χθες το απόγευμα βρίσκεται στο Αγρίνιο και μάλιστα στον ναό της Αγίας Τριάδος το τίμιο και πάνσεπτο Χέρι του Αγίου Διονυσίου από τη Ζάκυνθο, προς αγιασμός των πιστών της Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας. Το Λείψανο μετέφεραν ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Διονύσιος Δ΄ και ο Καθηγούμενος της σεβασμίας Μονής Στροφάδων και Αγίου Διονυσίου Αρχιμανδρίτης Διονύσιος Λιβέρης.

Σήμερα το πρωί, εορτή των Αγίων Φωτεινής της Σαμαρείτιδος, Θεοκλήτου και Πορφυρίου Γάζης, έγινε Αρχιερατική Λειτουργία, προεστώτος του Σεβ. Μητροπολίτου Ζακύνθου κ. Διονυσίου Δ΄. Ο ίδιος επιστρέφει αυθημερόν στη Ζάκυνθο και θα επανέλθει στο Αγρίνιο το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, όπου την Κυριακή των Απόκρεω θα ξανα-προεξάρχει της Ευχαριστιακής Συνάξεως. Μαζί με το τίμιο Χέρι του Αγίου Πολιούχου μας παρέμεινε ο Καθηγούμενος Γέροντας Διονύσιος. 






Δεν υπάρχουν σχόλια: