e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 8 Μαΐου 2019

Ιερατικό Συλλείτουργο προς τιμήν του Αγ. Ιωάννου του Θεολόγου στα Χαρτάτα Ζακύνθου [φωτογραφίες+ video]


Πρωί Τετάρτης, 8ης Μαΐου 2019, στη μικρή Ενορία των Χαρτάτων Ζακύνθου και στον γραφικό Ναό της, τον επ' ονόματι του Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου. Η πρωινή θέα από τον Ναό ήταν υπέροχη, μάλιστα δε τα πάλαι ποτέ "τηγάνια" των Αλυκών. 
          Με τον φιλόξενο Εφημέριο των Χαρτάτων, Αρχιμανδρίτη Γαβριήλ Βόγια, συλλειτούργησαν ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος π. Παναγιώτης Καποδίστριας και ο π. Γεώργιος Λαγοπόδης, Εφημέριος Κούκεση. Έψαλε καλλίφωνος χορός Ιεροψαλτών, υπό τον κ. Νικόλαο Λειβαδά, Πρωτοψάλτη Κατασταρίου.  
          Τον θείο λόγο κήρυξε ο Γεν. Αρχιερατικός Επίτροπος, εστιάζοντας στην περί Αγάπης θεολογία του Ηγαπημένου Μαθητή και πώς αυτή δύναται να βελτιώσει τα κοσμικά μειονεκτήματα. 
          Μετά το πέρας της Ευχαριστιακής Συνάξεως παρατέθηκαν καφές και διάφορα κεράσματα στην απέναντι αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου "Μορφές", όπου οι ψάλτες -μετά κιθάρας πλέον- απέδωσαν διάφορες μελωδίες. Ακολουθούν σχετικά βιντεάκια.
[Φωτορεπορτάζ: Τάσης Κουρούμαλος]































































































Δεν υπάρχουν σχόλια: