e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2019

Ευχαριστιακή Σύναξη στον πανηγυρίζοντα Ναό της Αγίας Μαρίνας του Κουλουρά Καμινίων Ζακύνθου


Πρωί Τετάρτης, 17ης Ιουλίου 2019, στον πανηγυρίζοντα Ναό της Αγίας Μαρίνης του Κουλουρά, στη θέση Καμίνια πόλεως Ζακύνθου. 
     Ευάριθμοι ιερείς και προσκυνητές από τη χώρα και τα γύρω χωριά προσήλθαν για να εκκλησιασθούν και ν' ασπασθούν ευλαβικά την σεβάσμια Εικόνα και το ιερό Λείψανο της Αγίας Μεγαλομάρτυρος, που θησαυρίζονται στον Ναό, πάμπολλοι μάλιστα μετέλαβαν των Αχράντων Μυστηρίων. 
     Ομίλησε απ' άμβωνος ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος π. Παναγιώτης Καποδίστριας, Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου, περί του πώς η αυτοθυσιασθείσα για τον θείο έρωτα Μεγαλομάρτυς Μαρίνα χειραγωγεί τους επιθυμούντες ευσεβώς ζην σε δρόμο ευθύ προς την θέωση. 
     Έψαλε ο καλλίφωνος Χορός Ιεροψαλτών της οικείας Ενορίας (ήτοι του Αγίου Λαζάρου), υπό την διεύθυνση του κ. Βασιλείου Σούρμπη.
     Ο Εφημέριος, Μ. Οικονόμος Πέτρος Μαρούδας, με τους καλούς Εκκλησιαστικούς Συμβούλους του και τον Νεωκόρο, είχαν μεριμνήσει ώστε όλα να είναι τέλεια.






















































































Δεν υπάρχουν σχόλια: