e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 15 Αυγούστου 2019

Λιτανεύοντας τη Βουλκανιώτισσα Κυρά Παναγία από το Επάνω μεσσηνιακό Μοναστήρι στο Κάτω


Κάθε χρόνο την παραμονή της εορτής της Κοιμήσεως της Παναγίας, τελείται Αγρυπνία στην επάνω παλαιά Μονή Βουλκάνου Μεσσηνίας. Εκεί έχει νωρίτερα μετακομισθεί η αυθεντική και θαυματουργή Εικόνα της Βουλκανιώτισσας. 


Πλήθος προσκυνητών συμμετέχουν στην παννυχίδα αυτήν, στην οποία σχεδόν όλοι κοινωνούν των Αχράντων Μυστηρίων. Με το πρώτο φως της ημέρας του Δεκαπενταύγουστου ξεκινά κάθοδος των προσκυνητών προς τη νέα Μονή, οδοιπορούντες μιάμιση ώρα περίπου, οι οποίοι συνοδεύουν ευλαβικά το τιμαλφές της πίστεως των Μεσσηνίων, ήτοι τη Βουλκανιώτισσα. 
     Εκεί θα τελεσθεί η πρωινή πανεπίσημη θεία Λειτουργία, προεστώτος του οικείου Μητροπολίτου κ. Χρυσοστόμου. Στην άφιξη της Εικόνας, ο ίδιος Την υποδέχεται τιμητικά και ευλαβικά. το προσκύνημα του Βουλκάνου είναι παμπελοποννησικό, τουτέστιν καταφθάνουν χιλιάδες πιστών εκ περάτων!
[Φωτο-ανταπόκριση: Ελπίδα Παπαντώνη]










Δεν υπάρχουν σχόλια: