e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019

Αγρυπνία για το Γενέθλιο της Παναγίας (7/20.9.2019) στην Αυτοκέφαλη Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας


Εσπέρας 20ής Σεπτεμβρίου 2019, στον Καθεδρικό χρυσότρουλο Ναό του Αγίου Μιχαήλ, στο κέντρο του Κιέβου, έγινε η Αγρυπνία για την εορτή του Γενεθλίου της Θεομήτορος (με το παλαιό ημερολόγιο είναι 7 Σεπτεμβρίου), χοροστατούντος του οικείου Ποιμενάρχου και προκαθημένου της Αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας του τόπου, Μακ. Μητροπολίτου Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Επιφανίου. Στο τέλος της ιεράς Ακολουθίας ο Μακ. Επιφάνιος ευλόγησε τους πρωτοετείς φοιτητές της Θεολογικής Σχολής.






































Всенічне бдіння напередодні свята Різдва Пресвятої Богородиці

21 вересня Православна Церква відзначає величне свято – Різдво Пресвятої Богородиці.

Напередодні свята, 20 вересня, Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній очолив Всенічне бдіння в кафедральному храмі Православної Церкви України – Свято-Михайлівському Золотоверхому соборі.

Його Блаженству співслужили намісник монастиря архієпископ Вишгородський Агапіт та всечесна братія Золотоверхої обителі.

За богослужінням Митрополит Епіфаній благословив студентів 1-го курсу КПБА на носіння підрясників.

Під час полієлею Предстоятель помісної Української Православної Церкви помазав присутніх освяченим єлеєм.

Прес-служба Київської Митрополії
Української Православної Церкви (ПЦУ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: