e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019

Αντιπροσωπεία της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας και ο Μητροπολίτης Ζάμπιας στα ελληνόφωνα χωριά της Κάτω Ιταλίας


Αντιπροσωπεία της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης στην Ορθοδοξία, με επικεφαλής τον βουλευτή Χίου κ. Ανδρέα Μιχαηλίδη, με την ιδιότητά του ως Γενικoύ Γραμματέα της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), μαζί με τον Μητροπολίτη Ζάμπιας Ιωάννη, περιόδευσαν τα ελληνόφωνα χωριά (Contofuri και Bova) στην Καλαβρία της Κάτω Ιταλίας, όπου συναντήθηκαν με προέδρους κοινοτήτων, εκκλησιαστικούς παράγοντες καθώς και με προσωπικότητες που έχουν αναδείξει την πολιτιστική ταυτότητα των περιοχών αυτών (όπως τον καθηγητή κ. D. Minuto). 

 Στη συνέχεια θα παραστούν στην επέτειο των 100 χρόνων από την ίδρυση της ανεξάρτητης επισκοπής των ελληνορύθμων στο Λούγκρο της Ιταλίας. Στους επετειακούς εορτασμούς θα παραβρεθεί και ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, με τον οποίο θα πραγματοποιηθεί και σχετική συνάντηση.


























Δεν υπάρχουν σχόλια: