e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019

Η εορτή του Αγίου Νεκταρίου στην φερώνυμη Ελληνορθόδοξη Ενορία της Βαρκελώνης


Πανευφρόσυνα και κατανυκτικά εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως του θαυματουργού, προστάτου της φερώνυμης Ενορίας στη Βαρκελώνη, την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019. Της λαμπρής πανηγύρεως προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ισπανίας και Πορτογαλίας κ. Πολύκαρπος. 

Στο κήρυγμά του, ο ποιμενάρχης αναφέρθηκε στο βίο του Αγίου Νεκταρίου, τον διωγμένο, αδικημένο, αλλά από τον Θεό αγιασμένο. Υπογράμμισε ως άξιο μιμήσεως, το μεγάλο χάρισμα -από τα πολλά που είχε ο Άγιος-, αυτό της ταπεινώσεως, δεχόμενος σε όλη σχεδόν την ζωή του τα πυρά της βλασφημίας και της συκοφαντίας, για τα οποία και αδίκως κατηγορήθηκε από πολλούς και  την κυνηγημένη και κατατρεγμένη από τους ανθρώπους ζωή του, μια ζωή όμως, την οποία δόξασε στην αιωνιότητα ο Θεός. Επίσης αναφέρθηκε  και στα θαύματα του, τη ζωντανή παρουσία του στην ενορία μας και ευχαρίστησε θερμά όσους στηρίζουν την εκκλησία μας, ο καθένας με τον τρόπο του. Τέλος ευχήθηκε σε όλους εγκαρδίως ο Άγιος Νεκτάριος να στηρίζει με τις προσευχές του και τα θαύματα του όλο το κόσμο, ιδιαιτέρως δε τους πιστούς της Βαρκελώνης.

Την πανήγυρη τίμησαν με την παρουσία τους ο πρώην πρόξενος της Ελλάδος στη Βαρκελώνη κ. Fernando Turro, η πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητος Καταλονίας κ. Μαρία Μήτρου, ο αντιπρόεδρος της κ. Νικόλαος Αμπάβης καθώς και εκπρόσωποι της καθολικής Αρχιεπισκοπής της Βαρκελώνης, τους οποίους ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε θερμά για την καλή συνεργασία και στήριξη.

Στη συνέχεια ακολούθησε κέρασμα με ελληνικά εδέσματα, τα οποία προσφέρθηκαν από τους ενορίτες μας και από τον κ. Ιωάννη Μαλαματίνη. Το μεσημέρι η Ελληνική Κοινότητα Καταλονίας παρέθεσε επίσημο γεύμα προς τιμή του σεβασμιωτάτου και τον επισήμων προσκεκλημένων.

Την επόμενη ημέρα, ο Σεβ. κ. Πολύκαρπος, συνοδευόμενος από τον π. Χριστόδουλο, είχαν εγκάρδια συνάντηση με τον αρχιερατικό επίτροπο και προϊστάμενο της μεγάλης εκκλησίας που μας φιλοξενεί κ. Ramón Corts. Ο ποιμενάρχης τον ευχαρίστησε για την καλή συνεργασία, τη βοήθεια και τη στήριξη της ορθόδοξης ενορίας αλλά και του εφημέριου αυτής. Επίσης την ίδια ημέρα το βράδυ είχε συνάντηση με την οικογένεια Σεκούρη, ευεργέτες της εν λόγω ενορίας, οι οποίοι καλύπτουν αρκετές ανάγκες της εκκλησίας.




























Δεν υπάρχουν σχόλια: