e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019

Νέος Μοναχός και Διάκονος στη Μητρόπολη Ζακύνθου


Ανακοινώνεται ότι νέα Κουρά Μοναχού και Χειροτονία Διακόνου θα γίνουν το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (7 και 8 Δεκεμβρίου 2019) στη Μητρόπολη Ζακύνθου.

Συγκεκριμένα, ένας φέρελπις νέος της Ζακύνθου, ο 24χρονος Γεώργιος Χρυσικόπουλος, υιός του Διονυσίου και της Ιωάννας, θα καρεί Μοναχός στο Καθολικό της Μονής Στροφάδων και Αγίου Διονυσίου Ζακύνθου, το ερχόμενο Σάββατο (7/12) εσπέρας, αμέσως μετά τον Αναστάσιμο Εσπερινό. 

Ο ίδιος θα χειροτονηθεί στον βαθμό του Διακόνου την επόμενη μέρα, Κυριακή, 8η Δεκεμβρίου τρέχοντος έτους, κατά την Ευχαριστιακή Σύναξη της ίδιας περιώνυμης Μονής.

Την Μοναχική Κουρά και τη Χειροτονία θα πραγματοποιήσει ο Σεβ. Μητροπολίτης Αξώμης κ. Δανιήλ, με τον οποίον ο υποψήφιος Κληρικός συνδέεται πνευματικά από τα χρόνια της διακονίας του ως Εφημερίου και Ιεροκήρυκος στη Μητρόπολη Ζακύνθου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: