e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020

Αρχιερατική Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ναό της Υπαπαντής του Κυρίου Sartrouville των Παρισίων


Πανηγυρικά τελέστηκε σήμερα το πρωί (Κυριακή, 2α Φεβρουαρίου 2020) η θ. Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Υπαπαντής του Χριστού στην περιοχή Sartrouville στα προάστια του Παρισιού. 

Στον Όρθρο χοροστάτησε και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας ο Θεοφ. Επίσκοπος Ρηγίου κ. Ειρηναίος, βοηθός Επίσκοπος της Ι. Μητροπόλεως Γαλλίας, συμπαραστατούμενος από τον π. Ευλόγιο. Πλήθος πιστών κατέφθασε από νωρίς το πρωί στον πανηγυρίζοντα Ναό, μεταξύ των οποίων η κ. Άγη Μπαλτά, Πρέσβυς της Ελλάδος στη Γαλλία, η κ. Σέτα Θεοδωρίδου, Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητος των Παρισίων και άλλοι κοινοτικοί παράγοντες. 

Ο Θεοφιλέστατος κ. Ειρηναίος, ομιλώντας απ' άμβωνος, απηύθυνε θερμούς λόγους αγάπης προς το πυκνό εκκλησίασμα, επευχόμενος όλοι μαζί και ο καθείς ξεχωριστά να πραγματοποιήσουμε την τόσο αναγκαία για την σωτηρία μας Υπαπαντή με τον Κύριο της Δόξης! Μετέφερε, εξάλλου, τις ευχές του Σεβ. Μητροπολίτου Γαλλίας κ. Εμμανουήλ, εκ προσώπου του οποίου ήλθε στην εορτή, δεν παρέλειψε συνάμα να εκφράσει ευχές και προσευχές για τον απουσιάζοντα -λόγω ασθενείας- οικείο Εφημέριο, Πρωτοπρεσβύτερο του Οικουμενικού Θρόνου Νικόλαο Ξένο, Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Ι. Μ. Γαλλίας.

Μετά το πέρας της εόρτιας αυτής Ευχαριστιακής Συνάξεως ακολούθησαν πλούσια κεράσματα για όλους τους πανηγυριστές.






Δεν υπάρχουν σχόλια: