e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2020

Πατριαρχική Χοροστασία στην Παναγία τη Βελιγραδινή για την εορτή του Αγίου Τρύφωνος [video]


Σήμερα, Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2020, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος χοροστάτησε στην Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε στον Ι. Ναό Γενεθλίων της Θεοτόκου της Κοινότητος Βελιγραδίου, επί τη εορτή του Αγίου Μάρτυρος Τρύφωνος, προστάτου των κηπουρών. 
Μετά την Θ. Λειτουργία ο Πατριάρχης τέλεσε τα Θυρανοίξια του ανακαινισθέντος Αγιάσματος του Ι. Ναού. 
Ο Ναός υπάγεται στην Περιφέρεια Υψωμαθείων, Βλάγκας και Κοντοσκαλίου, όπου Επόπτης είναι ο Σεβ. Μητροπολίτης Σηλυβρίας κ. Μάξιμος, ο οποίος και επιμελήθηκε την ανακαίνιση του Αγιάσματος.

Στην δεξίωση που ακολούθησε, στην Κοινοτική αίθουσα, τον Πατριάρχη προσφώνησε ο Μητροπολίτης Σηλυβρίας κ. Μάξιμος και αντιφώνησε καταλλήλως ο Πατριάρχης.


  






Δεν υπάρχουν σχόλια: