e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 22 Μαρτίου 2020

Κυριακή ΜΗ Σταυροπροσκύνησης 2020 στον έρημο -λόγω Λοιμού- Ναό της Φανερωμένης Μπανάτου


Κυριακή Γ΄ Νηστειών στον Ναό της Φανερωμένης Μπανάτου, σήμερα, 22 Μαρτίου 2020. Άλλοτε έσφυζε από πιστούς, τέτοια μέρα επίσημη της Σταυροπροσκύνησης. Φέτος, δίχως θεία Λειτουργία, παραμένει ανοικτός από τις 9 έως τις 11 το πρωί, με τον Σταυρό του Κυρίου Ιησού στο κέντρο, ερημικός κατά πάντα, με θλιβερό ψιλόβροχο και αδιέξοδη μοναξιά. Όλα τούτα, στο πλαίσιο των αναγκαστικών και επιβεβλημένων μέτρων ένεκα του φόβου της εξάπλωσης του νέου Θεριού της ανθρωπότητας, που κατατρώγει και αφανίζει τα πάντα όπου εμφανισθεί.

Ενώπιον του Τιμίου Ξύλου, επί του οποίου θυσιάστηκε ο Θεός της Αγάπης, κλίνουμε γόνυ ικεσίας και δεόμεθα υπέρ καταπαύσεως της λοιμικής εκ της μανίας του νέου Ιού. Ο Υιός του Θεού, ο αίρων την αμαρτίαν του κόσμου ας ξαναγίνει ίλεως υπέρ ημών των τρισαθλίων, παρέχοντάς μας χρόνο αλλαγής νοοτροπίας και επιστροφής στο σπίτι του Πατέρα!

π. Π. Κ.







Δεν υπάρχουν σχόλια: