e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020

Α΄ Χαιρετισμοί 2020 στη Χρυσοπηγή της Μπόχαλης Ζακύνθου, με χειροθεσία νέου Πνευματικού


Σήμερα το απόγευμα, Παρασκευή, 6 Μαρτίου 2020, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Διονύσιος Δ΄ χοροστάτησε στην Ακολουθία των Α΄ Χαιρετισμών, στο προάστιο του Μπόχαλη, δημοφιλή εξώστη προς την πόλη της Ζακύνθου. 
     Ενώπιον του περίπυστου και γλυκύτατου εκτυπώματος του θεομητορικού Προσώπου αποδόθηκε σεβαστικώς η Α΄ Στάση του Ακαθίστου Ύμνου. 
     Περί το τέλος της Ακολουθίας έγινε από τον Σεβ. Ποιμενάρχη χειροθεσία σε Πνευματικό του οικείου Εφημερίου, Αρχιμανδρίτου Νικοδήμου Κεφαλληνού. Ο Μητροπολίτης απηύθυνε πατρικούς λόγους προς τον νέο Πνευματικό της Ι. Μητροπόλεως, καλώντας τον να επωμισθεί σπουδαίο έργο υπέρ του λαού του Θεού, επιδεικνύοντας εν πάση περιπτώσει αγάπη και έλεος προς τους προσερχομένους στο Μυστήριο της Μετανοίας!
     Τέλος, αναθέσει Μητροπολίτου, τον θείο λόγο κήρυξε απ' άμβωνος ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος π. Παναγιώτης Καποδίστριας. 
     Τα ψάλματα της ημέρας απέδωσε Χορός ιεροψαλτών υπό την διεύθυνση του κ. Διονυσίου Πυριόχου.
[Φωτογραφίες: Ιωάννης Πορφύριος Καποδίστριας]





















































































Δεν υπάρχουν σχόλια: