e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 16 Απριλίου 2020

Με αναμμένα κεριά στα άδεια στασίδια τους προσκύνησαν τον Εσταυρωμένο οι Ενορίτες Βανάτου


Άκρως κατανυκτική ήταν απόψε (Μεγάλη Πέμπτη, 16η Απριλίου 2020) η Ακολουθία των Αγίων και Αχράντων Παθών στον άδειο Ναό της Φανερωμένης εν Βανάτω της Ζακύνθου, η οποία κορυφώθηκε με την έξοδο και λιτάνευση του Εσταυρωμένου. 
     Μπορεί, λόγω του μεγάλου Θανατικού Covid-19, οι Ενορίτες απουσίαζαν όλοι, αλλά σε όλα τα ερημικά στασίδια τους είχε προβλεφτεί και ανάφτηκαν κεράκια, ωσάν να ήταν όλοι παρόντες!... Έτσι η προσευχή τους βρισκόταν αναμμένη στα πόδια του Πάσχοντος Χριστού! Ήταν μια πρωτόφαντη και άκρως συγκινητική στιγμή. Οι Ενορίτες παρακολούθησαν εκ του μακρόθεν και από τα σπίτια τους το ιερό δρώμενο, μέσω του καναλιού της Ενορίας στο YouTube και ήδη δηλώνουν συγκλονισμένοι από την πρωτοβουλία να παραστούν τρόπον τινά και οι ίδιοι στα στασίδια τους με κεριά αναμμένα!
     Τα 12 Ευαγγέλια απέδωσε ο λειτουργός Εφημέριος π. Παναγιώτης Καποδίστριας, ο οποίος στην απόλυση χαιρέτησε τους συμμετέχοντες εξ αποστάσεως, φανερά συγκινημένος, ευχόμενος προς τον Κύριο της Δόξης πολύ γρήγορα να οδηγηθούμε στην όντως Ανάσταση της Ανθρωπότητας εκ του τάφου τον οποίο γεύεται τους τελευταίους μήνες. 
     Έψαλαν κατανυκτικά οι Ιεροψάλτες κ.κ. Χρυσοβαλάντης Δρογγίτης και Δημήτριος Παπαδάτος, τα νεωκορικά έκαμε ο κ. Ιωάννης Κοντονής, ενώ στα οπτικοακουστικά ήταν ο κ. Ιωάννης Πορφύριος Καποδίστριας. 




















































Δεν υπάρχουν σχόλια: