e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 16 Μαΐου 2020

Έτοιμος ο Ναός της Παναγούλας για την αυριανή θ. Λειτουργία με εκκλησίασμα και κωδωνοκρουσίες


Έφθασε ο καιρός, μετά από δύο πλήρεις μήνες σκληρής Καραντίνας, λόγω Κορονοϊού, να επιστρέψουν οι πιστοί στους Ναούς μας, έστω και υπό όρους. 

Αύριο το πρωί, 17.5.2020, από τις 8.30 και μετά, θα γίνει η Θεία Λειτουργία της Κυριακής της Σαμαρείτιδος, με ανοικτές τις θύρες, στον Ναό της Παναγούλας Μπανάτου, όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετάσχουν, όχι πια εκ του μακρόθεν, αλλά αυτοπροσώπως, στο μυστήριο των Μυστηρίων, διά της Ευχαριστιακής Συνάξεως.

Ήδη ο Ναός έχει διαρρυθμισθεί κατά τις υποδείξεις της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης και της ανάλογης Εγκυκλίου της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, τηρώντας τις απαραίτητες αποστάσεις και υγειονομικές προφυλάξεις. Το σύνολο των επιτρεπομένων φυσικών προσώπων στο ιερό Βήμα, τον κυρίως Ναό, τον νάρθηκα, το υπερώο (συμπεριλαμβανομένων του ιερέα και των ψαλτών) δεν θα υπερβαίνει τα 35 άτομα.

Μετά την συμπλήρωση 35 ατόμων εντός του Ναού, οι πλεονάζοντες θα μπορούν να σταθούν απέξω ακριβώς από την δυτική θύρα, τηρουμένων πάντα των αποστάσεων, όπου μάλιστα εκείνη την ώρα θα έχει παχύ ίσκιο. Σημειωτέον ότι, εκτός από τις κωδωνοκρουσίες, θα γίνει χρήση και χρήση των μεγαφώνων, ούτως ώστε να ακούν και όσοι δεν προφθάσουν να μουν στην Εκκλησία!

Με το καλό, λοιπόν, αύριο!!! Χριστός Ανέστη!!!











Δεν υπάρχουν σχόλια: