e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020

Ο Αμερικής Ελπιδοφόρος στον Οικουμενικό Πατριάρχη και βάπτιση εγγονού του Andriy Yurash


Επιμέλεια ρεπορτάζ: π. Παν. Καποδίστριας

Στο πλαίσιο των κατ' έτος εν Φαναρίω λειτουργικών συνάξεων για την Αρχή της Ινδίκτου, έφθασε στον Οικουμενικό Θρόνο ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, ο οποίος είχε να επιστρέψει στην Κωνσταντινούπολη από τη Θρονική Εορτή, τον περασμένο Νοέμβριο 2019.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής έγινε θερμά δεκτός από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο. Μαζί του ο Πατριάρχης δέχτηκε το ζεύγος Σβιάτοσλαβ και Σοφία Yurash εξ Ουκρανίας, μαζί με τον μόλις βαπτισθέντα πρωτότοκο γιο τους Λέοντα. Ο Σβιατοσλάβ είναι γιος του Andriy Yurash, διευθυντή του Τμήματος Θρησκευμάτων και Εθνικοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού της Ουκρανίας. Σημειωτέον, εξάλλου, ότι πριν από ένα χρόνο, ο Sviatoslav Yurash (γεν. 16.2.1996) έγινε ο νεότερος εκπρόσωπος του λαού στην ιστορία της Ουκρανίας, ο οποίος εξελέγη στη λίστα του κόμματος «Υπηρέτης του Λαού».

Στη βάπτιση, που έγινε στον πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, τον Οικουμενικό Πατριάρχη εξεπροσώπησε ο Αρχιμανδρίτης Χαράλαμπος Nichev. Παρών στο Μυστήριο ήταν ο Oleksandr Gaman, Πρόξενος της Ουκρανίας στην Κωνσταντινούπολη.


















Δεν υπάρχουν σχόλια: