e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2020

Ελπιδοφόρος για "Σεπτεμβριανά" 1955: “Προμελετημένη τρομοκρατία, που στήθηκε πάνω σε ένα ψέμα”


Για μια “προμελετημένη τρομοκρατία, που στήθηκε πάνω σε ένα ψέμα”, κάνει λόγο ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ.κ. Ελπιδοφόρος, σε μήνυμά του στο Twitter, για τη συμπλήρωση 65 χρόνων από την αποφράδα νύχτα της 6ης προς 7 Σεπτεμβρίου, στην Κωνσταντινούπολη. Το μήνυμα συνοδεύει μια χαρακτηριστική φωτογραφία από το πογκρόμ κατά των Ελλήνων της Πόλης, το οποίο έχει μείνει στην ιστορία ως “Σεπτεμβριανά”. 

“Πριν από 65 χρόνια, τη νύχτα της 6ης Σεπτεμβρίου, ξεκινούσε το πογκρόμ της Ελληνικής κοινότητας της Κωνσταντινούπολης”, σημειώνει ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής και συμπληρώνει: “Σήμερα θυμόμαστε αυτούς που χάθηκαν, εκείνες και εκείνους που η ζωή τους καταστράφηκε από μια προμελετημένη τρομοκρατία, που στήθηκε πάνω σε ένα ψέμα”.



Δεν υπάρχουν σχόλια: