e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2020

Αρχιερατική Λειτουργία κεκλεισμένων των θυρών, ευλαβικά τιμώντας τον Άγιο Διονύσιο στη Ζάκυνθο


Πρωί Πέμπτης, 17ης Δεκεμβρίου 2020, στο πανηγυρίζον Καθολικό της Αυτοκρατορικής και Σταυροπηγιακής Μονής Στροφάδων και Αγ. Διονυσίου εν τη πόλει της Ζακύνθου, ημέρα μνήμης και τιμής του Αγίου Διονυσίου, Πατρός, Προστάτου και Πολιούχου Ζακύνθου. Φέτος η Ευχαριστιακή Σύναξη της εορτής έγινε κεκλεισμένων των θυρών, όπως ορίζουν οι διατάξεις των κυβερνητικών οδηγιών για την μη διάδοση του Covid-19. 
     Στη θεία Λειτουργία προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Διονύσιος Δ΄, ο οποίος ομίλησε εμπνευσμένα απ' άμβωνος, ενώ παρέστη συμπροσευχόμενος ο Σεβ. Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος. 
     Πριν από την απόλυση αναπέμφθηκε ειδική δέηση ενώπιον του σεπτού Σκηνώματος του Πολιούχου για την απαλλαγή της οικουμένης εκ του φονευτού Κορωνοϊού. 
     Ο Μητροπολίτης Ζακύνθου, ως άγων τα ονομαστήριά του, εδέχθη μόνο τις ευχές των παρισταμένων ολίγων συλλειτουργών. 
     Αξίζει να σημειωθεί ότι εξόχως παρηγορητική και ανακουφιστική, για τους απανταχού της γης φιλαγίους και κυρίως του Ζακυνθίους, ήταν η τηλεοπτική και διαδικτυακή μετάδοση της θείας Λειτουργίας μέσω του καναλιού ΙΟΝΙΑΝ CHANNEL. Έτσι η αγαπημένη εορτή έφθασε στα σπιτικά των Απουσιαζόντων, η δε θαυματουργική Πνοή του Αγίου της Ανεξικακίας αγκάλιασε εκ του μακρόθεν κάθε πιστό!
[Φωτογραφίες: Ιωάννης Καμπιώτης κατά κύριο λόγο. Χρησιμοποιήθηκαν και ελάχιστες φωτός του Αντώνη Κλάδη και Ιωάννη Πορφύριου Καποδίστρια]
























































































Δεν υπάρχουν σχόλια: