e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021

Θεοφάνια 2021 στην πόλη Τσερνιχίβ της βόρειας Ουκρανίας [photos]


Το πρωί της 19ης Ιανουαρίου 2021, εορτή των Θεοφανίων κατά το ιουλιανό ημερολόγιο, ο Πανιερώτατος Αρχιεπίσκοπος Τσερνιχίβ κ. Ευστράτιος (Ζόρια), Ιεράρχης της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας, προέστη της Ευχαριστιακής Συνάεως και του Μεγάλου Αγιασμού στον ιστορικό Ναό της Αγίας ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης Τσερνιχίβ. 

Για τους αναγνώστες μας αναφέρουμε ότι ο τόπος αυτός (ουκρανικά Чернігів), επίσης γνωστός ως Τσέρνιγκοφ (ρωσικάЧернигов) είναι ιστορική πόλη στη βόρεια Ουκρανία, κοντά στα σύνορα με τη Λευκορωσία. Πρόκειται για το διοικητικό κέντρο της περιφέρειας Τσέρνιγιβ καθώς και της επαρχίας Τσέρνιγιβ. Ο εκτιμώμενος πληθυσμός της πόλης είναι περίπου 294.000 κάτοικοι (2015).
















































Δεν υπάρχουν σχόλια: