e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2021

Η κοπή Βασιλόπιτας της Μητροπόλεως Ζάμπιας και της Ελληνικής Κοινότητας

Το πρωί της Κυριακής, 10ης Ιανουαρίου 2021, μετά την Θεία Λειτουργία πραγματοποιήθηκε η κοπή της παραδοσιακής βασιλόπιτας της Ιεράς Μητροπόλεως Ζάμπιας και της ελληνικής Κοινότητας.

Ο Σεβ. Μητρόπολης κ. Ιωάννης, αφού ευλόγησε την βασιλόπιτα και ευχήθηκε στο ποίμνιό του καλή χρονιά, στην σύντομη ομιλία του, έκανε αναφορά στη θρησκευτική σημασία της εκδήλωσης και πώς αυτή διαμορφώθηκε στο πέρασμα των χρόνων, αναφέρθηκε επίσης στις δραστηριότητες της Μητροπόλεως της χρονιάς που πέρασε και επικεντρώθηκε στις νέες δράσεις για το 2021, με γνώμονα τον άνθρωπο και ανακοίνωσε την διοργάνωση αφιερωματικών εκδηλώσεων με την ευκαιρία των 200 χρόνων από την ελληνική επανάσταση.

Το φλουρί έπεσε στο κομμάτι στην Γιαννούλα Κονιδάρη.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Πρόεδρος κ. Γ. Ηλιακόπουλος ο οποίος ευχήθηκε στα μέλη της Κοινότητας καλή χρόνια, γεμάτη υπόσχεση και πίστη για καλύτερες μέρες γεμάτες υγεία, αγάπη, ειρήνη και ευημερία. Επισήμανε δε το μήνυμα του Μητροπολίτη για τους εορτασμούς των 200 χρόνων της δημιουργίας της σύγχρονης Ελληνικής Δημοκρατίας και έκανε έκκληση για ένωση και υποστήριξη των μελών για τις εκδηλώσεις που θα προγραμματιστούν.





Δεν υπάρχουν σχόλια: