e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 21 Μαρτίου 2021

Κυριακή Ορθοδοξίας 2021 στην Παναγούλα Μπανάτου κεκλεισμένων των θυρών [photos]


Με ολίγους παρεστηκότες τιμήθηκε σήμερα, Κυριακή της Ορθοδοξίας, 21 Μαρτίου 2021, ο θρίαμβος των Αγίων Εικόνων στον Ναό της Παναγούλας Μπανάτου. Ολίγοι, εξαιτίας του ότι η Ζάκυνθος από χθες εισήλθε σε κατάσταση πολύ αυξημένου κινδύνου, εξαιτίας του φονικού Κορονοϊού. Έτσι οι θύρες ήταν κλειστές, με λύπη του Ιερέα και του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, αλλά και όσων επιθυμούσαν να εισέλθουν και δεν είχαν πρόσβαση. 
     Η Ευχαριστιακή Σύναξη μεταδόθηκε απευθείας μέσω του καναλιού της Ενορίας στο YouTube και μπορείτε να την δείτε ή να την ξαναδείτε ΕΔΩ!
     Ο λειτουργός Εφημέριος π. Παναγιώτης Καποδίστριας ομίλησε περί της Ορθοδοξίας μέσω των Αγίων Εικόνων, πλαισιούμενος ιεροψαλτικώς από τον Πρωτοψάλτη της Ενορίας κ. Δημήτριο Κάνδηλα. Στο τέλος έγινε η Λιτάνευση των Εικόνων κατά το τυπικό των Ιεροσολύμων και Αλεξανδρείας.
     Κατόπιν άνοιξαν οι θύρες και εισήλθαν περί τους είκοσι πιστούς για Θεία Κοινωνία και ακολούθως προσήλθαν σταδιακά τρεις οικογένειες για "ατομική προσευχή", λήψη αντιδώρου και πνευματική αναστροφή με τον Ιερέα, ο οποίος σε όλους διένειμε εικονίσματα διαφόρων Αγίων, ευλογίας χάριν, εκφράζοντας μάλιστα τη θλίψη του για την λειτουργική απόσταση που έχει δημιουργηθεί εξαιτίας της Πανδημίας. Σε όλους τόνισε ότι νοερώς είναι απαξάπαντες πλησίον του και για όλους αποθέτει προσευχές ενώπιον της Παναγίας Μητέρας. 
[Φωτογραφίες και βίντεο: Ιωάννης Πορφύριος Καποδίστριας]
























































Δεν υπάρχουν σχόλια: