e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021

Κυριακή Ορθοδοξίας 2021 στο Παρίσι υπό τον Πατριαρχικό Επίτροπο, Επίσκοπο Ρηγίου κ. Ειρηναίο [video]


Sainte Métropole grec-orthodoxe de France, Eglise Ag. Stéphanos. Dimanche de l'Orthodoxie 2021.

21 Μαρτίου 2021. Η Κυριακή της Ορθοδοξίας εορτάσθηκε πανηγυρικά στο Παρίσι, με την τέλεση του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Στεφάνου Παρισίων, προεξάρχοντος του Θεοφ. Επισκόπου Ρηγίου κ. Ειρηναίου, Πατριαρχικού Επιτρόπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γαλλίας. Συλλειτούργησαν ο Αρχιμ. Αλέξιος Μιλουτίν, ο οποίος ομίλησε γαλλιστί για την αγομένη εορτή, την ώρα του Κοινωνικού και ο Πρωτοπρεσβύτερος Παναγιώτης Ξενιτέλλης, εφημέριος του Καθεδρικού Ναού. 
     Εκκλησιάσθηκαν η Εξοχ. Πρέσβυς της Ελλάδος στην Γαλλία κ. Αγλαΐα Μπαλντά, ο Εξοχ. Πρέσβυς της Ελλάδος στον ΟΟΣΑ κ. Γεώργιος Πρεβαλάκης και πιστοί εκ Παρισίων και περιχώρων. 
     Το Συνοδικό της Ορθοδοξίας ανέγνωσε ο Θεοφ. Επίσκοπος Ρηγίου κ. Ειρηναίος, ο οποίος ομίλησε καταλλήλως και ευχήθηκε στο ευσεβές εκκλησίασμα τα δέοντα.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ:












Δεν υπάρχουν σχόλια: