e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 25 Ιουλίου 2021

Κυριακή Ε΄ Ματθαίου, 25.7.2021, εν Βανάτω, συνεορτάζοντας Αγ. Άννα, Παρασκευή και Παντελεήμονα


Πρωί Κυριακής Ε΄ Ματθαίου, 25.7.2021, εν Βανάτω Ζακύνθου και μάλιστα στον Ναό της Παναγούλας, με Αναστάσιμη Ευχαριστιακή Σύναξη, συνεορτάζοντας τους Αγίους: Άννα την Γιαγιά του Κυρίου Ιησού, με τους κοσμαγάπητους Μάρτυρες Παρασκευή και Παντελεήμονα. 
     Ευάριθμοι πιστοί προσήλθαν ούτως ώστε να προσκυνήσουν τα ιερά Εικονίσματά των τιμωμένων Αγίων και το Λείψανο της Αγίας Παρασκευής, προσφέροντας μάλιστα και ευχαριστήριες Αρτοκλασίες. Αρκετοί μετέλαβαν των Αχράντων Μυστηρίων.
     Τον λειτουργό Εφημέριο π. Παναγιώτη Καποδίστρια πλαισίωσαν από του αναλογίου, ψάλλοντας κατανυκτικότατα οι κ.κ. Σταμάτιος Ζούλας, Ιωάννης Καραβάνης και Σπυρίδων Σαρατσένος. Ο κ. Ζούλας ομίλησε εμπνευσμένα απ' άμβωνος, αναγνώσθηκε μάλιστα και η Εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος περί της σχέσεως Εκκλησίας και Επιστήμης εν ημέραις Πανδημίας και της χρείας εμβολιασμού του λαού μας έναντι του κοινού κινδύνου εκ του θανατηφόρου Ιού.
[Φωτογραφίες: Σπύρος Δρογγίτης]












































































































Δεν υπάρχουν σχόλια: