e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 15 Αυγούστου 2021

Δεκαπενταύγουστο 2021 στη Μητρόπολη Πριγκηποννήσων

Ι. Μητρόπολις Πριγκηποννήσων 15 Αυγούστου 2021. Με την δέουσα ενθουσιώδη συμμετοχή πολλού αριθμού πιστών, εορτάσθη η σεπτή Κοίμησις και Μετάστασις της υπερευλογημένης Θεομήτορος, εις τον φερώνυμον ιστορικό Ναό Της της Πριγκήπου, προεξάρχοντος του Σεβ. Ποιμενάρχου ημών Μητροπολίτου Γέροντος Πριγκηποννήσων κυρίου Δημητρίου. 
     Το όπου γής γένος των Ορθοδόξων εβίωσε και αύθις την απ’ αιώνων επαληθευομένην προφητικήν ρήσιν Αυτής προς την εξαδέλφην Της Ελισάβετ: «ιδού γάρ από του νύν μακαριούσι με πάσαι αι γενεαί» (Λουκ. 1,48). 
     Εις πείσμα των εναλλασσομένων συνθηκών και στρατηγικών του κόσμου, η Θεοτόκος Μαρία θα μακαρίζεται και θα δέχεται τα εις ουδένα απευθυνόμενα των ψυχών των Ορθοδόξων προσφέρουσα έλεος και παραμυθία. ΧΑΙΡΕ ΚΕΧΑΡΙΤΩΜΕΝΗ ΜΑΡΙΑ!














Δεν υπάρχουν σχόλια: