e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 31 Αυγούστου 2021

Δωδώνης Χρυσόστομος: "Όποιος παπάς δεν εμβολιάζεται, να πηγαίνει σπίτι του" [video]

Μία συνέντευξη που θα συζητηθεί έδωσε ο Μητροπολίτης Δωδώνης κ.κ. Χρυσόστομος στο ΙΟΝΙΑΝ.

Τα σημαντικότερα σημεία:

Ο Μητροπολίτης είπε αρχικά ότι όλοι οι ιερείς οφείλουν να εμβολιαστούν, τονίζοντας: «όποιος παπάς δεν εμβολιάζεται, να πηγαίνει σπίτι του».

Πιο αναλυτικά είπε: 

«Θα θυμηθώ τα λόγια του Πατριάρχη μας που είπε προχθές σε μία συνέντευξη ότι το προσωπικό σου θέμα είναι δική σου υπόθεση, αλλά αν αρρωστήσεις δεν είναι προσωπικό… Αφορά την οικογένειά σου, την κοινωνία, τους διπλανούς και το κράτος, επειδή δεν έχουν τη δυνατότητα τα νοσοκομεία να καλύψουν τις ανάγκες που δημιουργούνται. Επομένως δεν είναι μια προσωπική επιλογή που μπορείς να πεις έτσι γουστάρω. Αυτό αφορά και την κοινωνία, δεν είναι προσωπικό σου θέμα. Για αυτό είχα πει και στον κ. Γεραπετρίτη και στον κ. Κικίλια, ο οποίος σήμερα ευτυχώς είναι υπουργός Τουρισμού, ότι θα πρέπει, με μια μονοκονδυλιά, όσοι μισθοδοτούνται από το Ελληνικό Δημόσιο ή από Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, υποχρεωτικά να εμβολιαστούν. Τελεία και Παύλα. Εγώ προσθέτω και οι παπάδες πρώτοι και καλύτεροι! Και όποιος παπάς δεν εμβολιαστεί να πηγαίνει σπίτι του! Δεν γίνεται διαφορετικά. Δεν έχει δικαίωμα να έρχεται σε επαφή με κόσμο. Αυτοί που είναι αντίθετοι το πληρώνουν… Ήδη παπάς είναι άρρωστος εδώ στη Ζάκυνθο και ανιψιός παπά είναι άρρωστος. Δεν είναι προς ωφέλεια των ψυχών και των ανθρώπων που είμαστε υποχρεωμένοι να υπηρετήσουμε».

Λάβρος κατά της Κράτσα για τα Στροφάδια

Επίσης, ο Μητροπολίτης απάντησε στην ανακοίνωση που εξέδωσε η περιφερειακή αρχή για τα εκκλησιαστικά μνημεία και τα Στροφάδια, τονίζοντας ότι: «Ποιοι είναι οι εκκλησιαστικοί παράγοντες που κάνανε τα σχόλια εκτός από μένα; Η κ. Κράτσα ήταν στην Ευρώπη τον καιρό που έκανα εγώ τη μελέτη. Το κράτος είναι υποχρεωμένο όταν ένα μνημείο κινδυνεύει να τρέξει ΕΚΕΙΝΟ να το φροντίσει. Φρόντισα εγώ και έκανα μελέτη. Πλήρωσα 300.000 ευρώ, εγκρίθηκε από το ΚΑΣ αυθημερόν όταν Υπουργός Πολιτισμού ήταν ο κ. Σαμαράς. Από τότε και ύστερα τι έκανε η κ. Κράτσα που ήταν στο εξωτερικό; Τι έκανε για τη Ζάκυνθο και τώρα που είναι Περιφερειάρχης; Τίποτα απολύτως, ένα μηδενικό είναι η κ. Κράτσα. Μου είχαν πει ότι στις 20 Ιουλίου θα είχε γίνει. Ήμουν στα Στροφάδια και περίμενα. Αν ήρθε η κ. Μενδώνη ήρθες και εσύ! Τώρα πέρασε ο Αύγουστος και λένε εντός Σεπτεμβρίου. Μπορούν να κοροϊδεύουν τους ψηφοφόρους τους, εμένα που από παιδί 12 χρονών δούλευα δεν μπορούν να με κοροϊδεύουν. Εγώ είμαι υπέρ της πολιτικής και εναντίον των οποιοδήποτε ολοκληρωτικών καθεστώτων… Γιατί είμαι υπέρ της πολιτικής; Γιατί μπορούμε και τους αλλάζουμε και είναι πολύ σημαντικό αυτό. Σεπτέμβριο που θα πάει ο εργολάβος να εγκατασταθεί, τι θα κάνει ενόψει του χειμώνα; Ούτε τα ρούχα τους δεν θα προλάβουν οι εργαζόμενοι να κουβαλήσουν. Μην κοροϊδεύουν τον κόσμο, γιατί θα βγαίνω στο μπαλκόνι και θα τα λέω πλέον. Είναι απαράδεκτοι! Ας ρωτήσει η κ. Κράτσα την κ. Μοθωναίου πόσες φορές μου είπε ότι θα πάει στο ελεγκτικό, πόσες φορές μου είπε ότι εγκρίθηκε από το ελεγκτικό και πόσες φορές μου είπε ότι σε πέντε μέρες θα πάμε στα Στροφάδια. Αν δεν το ξέρει, να ρωτάει πρώτα τους δικούς της!!!

Ο νέος υπουργός Τουρισμού και τα Στροφάδια

Τέλος, ο Μητροπολίτης Δωδώνης είπε ότι πρόκειται να πραγματοποιηθεί μία συνάντηση με τον νέο υπουργό Τουρισμού Β. Κικίλια για το θέμα του Ναυαγίου.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ:


Δεν υπάρχουν σχόλια: