e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2021

Κοινή Έδρα για τον Πατριάρχη και τον Πάπα στο Πανεπιστήμιο του Λατερανού


Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Πάπας Φραγκίσκος παραβρίσκονται σήμερα, Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2021, στο Λατερανό Πανεπιστήμιο της Ρώμης, όπου εγκαινιάζεται μία έδρα για το Περιβάλλον, στο όνομά τους. Μια κοινή πανεπιστημιακή έδρα που τονίζει την κοινή μαρτυρία Ορθόδοξης και Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας για τα προβλήματα του Περιβάλλοντος και την θεολογία της Εκκλησίας για την κτίση στον καιρό μας. Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου του Λατερανού είναι για πρώτη φορά λαϊκός, με απόφαση του Πάπα Φραγκίσκου. 

Ο Πατριάρχης εκφώνησε βαρυσήμαντη ομιλία –την δημοσιεύουμε στη συνέχεια– που προκάλεσε ζωηρή εντύπωση στους παρευρισκομένους. 



Φωτογραφίες: Νίκος Τζωίτης | Φως Φαναρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: