e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2021

Καθαρίσθηκε η προτομή του Ιστοριογράφου Παναγιώτη Χιώτη στην Πλατεία Παναγούλας Βανάτου


Ολοκληρώθηκε αισίως ο καθαρισμός της προτομής του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΧΙΩΤΗ (1814-1896), "Ιστοριογράφου του Ιονίου Κράτους", η οποία έχει στηθεί από το 1996 (100 χρόνια μετά τον θάνατό του) στην Πλατεία του Ναού της Παναγούλας, στο Βανάτο της Ζακύνθου, έργο του διάσημου ζακυνθινού γλύπτη ΚΩΣΤΑ ΔΙΚΕΦΑΛΟΥ
    Το έργο της συντήρησης αυτής ανέλαβε ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ, με αγάπη και δημιουργικό μεράκι, ο έγκριτος και ευαίσθητος ζωγράφος και αγιογράφος ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΣΟΛΑΚΟΣ.
    Ο Εφημέριος και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο της Ενορίας Βανάτου εκφράζουν θερμές ευχαριστίες στον κ. Τσολάκο για την καλότητα της προσφοράς του, ευχόμενοι να έχει αδιάπτωτη ψυχοσωματική υγεία και διάχυτη δημιουργικότητα, ώστε να ιστορεί το κάλλος του Θείου και την θειότητα του Κάλλους!




Φωτό: Ο ζωγράφος - αγιογράφος Ιωάννης Τσολάκος με τον γιο του, εικαστικό καλλιτέχνη και εκπαιδευτικό Διονύση Τσολάκο.


Δεν υπάρχουν σχόλια: